Spiritul pune in
miscare materia

Traim pe parcursul vietii tot felul de experiente, unele dintre ele dificile, greu de gestionat, pe care le vedem fara iesire.

Orice situatie de viata care apare in viata mea, apare pentru ca ceva din mine a creat-o. Chiar daca nu stiu ce e acel ceva.

„ Mama ma sufoca tot timpul cu dorintele si temerile ei, ar trebui sa invete sa se controleze, sa nu-si verse angoasele asupra mea”

„ Sunt tot timpul frustrat in comunicarea cu tatal meu, pentru ca nu-si exprima niciodata sentimentele. Tot astept sa comunicam cu adevarat; probabil simte ceva dar nu-mi spune. Si nici eu nu pot vorbi cu el. Atunci il atac, il contrazic,se supara si ma pedepseste”.

Aceasta dorinta profunda ca persoana cealalta sa se schimbe pentru ca in sfarsit sa ne fie mai bine , pentru a nu mai suferi si a nu ne mai simti rau este una dintre aspiratiile cele mai legitime si mai sortite frustrarii.vreau

Multi parinti isi atribuie esecurile, reusitele, trasaturile negative sau pozitive ale copilului lor. Le considera un fel de prelungiri ale lor insile si copiii li le inapoiaza mai tarziu, acuzandu-i ca sunt cauza tuturor problemelor ( rareori a binelui)

Cultura si educatie colaboreaza la crearea sentimentului de responsabilitate si de vinovatie .

„ tatal tau e suparat din cauza comportamentului tau si mama ta mi-a spus ca-si dorea sa moara cand a auzit ce ai facut .”

A devenit deja un cliseu obiceiul de a da vina pe altii, de a ne uita mereu in preajma dupa vinovati, de a gasi o cauza si a ne varsa tot naduful asupra ei. Mereu cineva este vinovat, mereu cineva trebuie sa se schimbe, cineva trebuie sa ne dea, sa vina spre noi…

De ce si pentru ce suntem responsabili?

Noi cream, chiar daca nu suntem constienti, toate experientele pe care le traim. Tot ce e in exterior este de fapt o oglindire a ceea ce e in interior.

Reflectati la asta: “cand arati cu degetul spre cineva, celelalte degete sunt indreptate catre tine”

Surse : Jacque Salome, Sylvie Galland- Daca m-as asculta, m-as intelege; Nicoleta Svarlefus- Responsabiliatea- acces la putere (astrocafe .ro)

Leave a Reply

© Ordes.ro - Toate drepturile rezervate - Admin
made by necenzurat