Spiritul pune in
miscare materia

Ai auzit vechea zicala :” Daca nu e stricat, nu-l repara”  Exista o urma de adevar in aceasta zicala, pentru ca schimbarea lucrurilor de dragul de a le schimba nu este productiva.Totusi, pentru a avansa , pentru a aborda o noua provocare, schimbarea este necesara.  Daca gandirea ta este rigida si nu se poate adapta, trebuie sa invingi aceasta rigiditate. Primul lucru pe care trebuie sa-l accepti este acela ca numai tu te poti schimba.

Imparte-te ,la nivel mental, in doua persoane:  persoana care esti in prezent si cea care iti doresti sa devii. Analizeaza sentimentele de frica, ingrijorare, anxietate, gelozie sau ura care ar putea fi tinute captive in tine. Te-ai impartit in doua cu scopul de a te autodisciplina.  O parte din tine este mintea care lucreaza in interiorul tau; cealalta arte este Infinitul, care isi  cauta modul de exprimare prin tine. Totul depinde de felul in care te vezi.

Intr-o tara din Asia exista o legenda despre un fermier care a mers la un om intelept din satul sau ,caruia i-a povestit despre cat de grea este viata lui. Nu stia cum sa se mai descurce.Mintea sa era dominata de frica de viitor. Voia sa renunte ; era obosit sa mai lupte si sa se zbata. Se pare ca, imediat ce rezolva o problema,o alta se ivea.

nu te poti schimbaInteleptul l-a rugat sa coboare pana la lac si sa aduca o galeata cu apa. Apoi a turnat apa in trei oale si le-a atarnat pe fiecare deasupra focului. Cand apa a inceput sa fiarba a pus in prima oala o legatura de morcovi, in a doua cateva oau iar in ultima ,frunze de ceai. Dupa un sert de ora l-a invitat pe ferimier sa gudte din fiecare „ Cum sunt morcovii?” „ Morcovii sunt moi”. Apoi inteleptul i-a spus sa ia un ou si sa-l sparga .dupa ce a indepartat coaja,fermierul a observat ca oul devenise tare, apoi a gustat aroma ceaiului intrebandu-l pe intelept : „ Ce inseamna toate astea?”

Inteleptul i-a explicat ca fiecare dintre cele trei lucruri avusese de infruntat acelasi adversar… apa fiarta si fiecare a reactionat diferit. Morcovul a intrat in apa puternic si ferm ,totusi, s-a inmuiat si a devenit slab. Oul era fragil, dar apa l-a intarit la interior. Frunzele de ceai au avut o comportare unica. Ele au schimbat apa.

„ Care dintre ele esti tu?” l-a intrebat inteleptul pe fermier.” Atunci  cand intampini dificultati, cum te comporti? Esti morcov, ou sau frunza de ceai?”

Cand analizezi problemele pe care le intampini in viata trebuie sa te intrebi la fel :

” Sunt morcovul, care pare ferm,dar, din cauza durerii si a adversitatilor imi pierd taria si ma inmoi?

Sunt oul, care incepe cu o inima usoara, un spirit voios, dar, dupa ce isi pierde slijba, se desparte de cineva, da faliment sau trece printr-oalta incercare, se intareste si devine rigid?

Sau sunt asemenea frunzei de ceai?”  Atunci cand apa devine fierbinte, frunza degaja parfum si savoare.Daca esti asemenea ei, cand lucrurile nu sunt in regula, et intaresti si schimbi situatia din jurul tau.

Atunci cand timpurile sunt potrivnice si incercarile sunt grele, incerci sa te ridici la un nivel superior?

Cum gestionezi adversitatea ? esti morcov, ou sau frunza de ceai?

Sursa :Joseph Murphy- Cum sa folosim puterea subconstientului

Leave a Reply

© Ordes.ro - Toate drepturile rezervate - Admin
made by necenzurat