Spiritul pune in
miscare materia

 

Cea mai rea singurătate nu este cînd eşti singur, ci când eşti un prost tovarăş… pentru tine însuţi

 

1.   Pot descoperi la orice vârstă că sunt parte activă din tot ce mi se întâmplă.

 

  1. Pot învăţa să nu mă complac în acuzaţii la adresa celuilalt sau în autoacuzaţii pentru tot ce mi se întâmplă în viaţă.
  2. Dacă de la celălalt, de la ceilalţi sau din mediul înconjurător îmi parvine un eveniment, un cuvânt sau un act care reprezintă o violenţă pentru mine, îmi pot identifica trăirea si o pot înapoia celui care mi-a trimis-o, atunci când ceea ce mi-a trimis el nu îmi face bine

 

  1. Dacă de la celălalt, de la ceilalţi sau din mediul înconjurător îmi parvine un eveniment, un cuvânt sau un act pe care le pot primi ca pe nişte cadouri sau ca pe o mulţumire, îmi revine misiunea de a le accepta şi de a le da curs în interior. Libertatea mea interioară va fi cu atât mai mare, iar aceasta îmi va confirma resursele, îmi va împrospăta şi-mi va amplifica energiile. Este responsabilitatea mea să le fac să strălucească si să contribui astfel la alimentarea spaţiului vieţii mele cu mai multă iubire

 

  1. De fiecare dată când îmi asum riscul de a adopta o poziţie, de a mă afirma, respectându-mă, îmi asum riscul de a fi diferit. Şi prin aceasta pot atinge anumite sensibilităţi, pot contrazice anumite convingeri, pot pierde aprobarea sau girul celor din jur. Pot învăţa să mă împac cu singurătatea mea.

carta

  1. Îndrăznind să adresez cereri directe si deschise, accept în acelaşi timp să nu controlez răspunsul celuilalt, îmi asum deci riscul si libertatea de a primi acest răspuns,fie el pozitiv sau negativ.

 

  1. Trecând de la reacţie la relaţie, îmi cresc posibilităţile de schimb

 

  1. Îmi dezvolt si-mi măresc autonomia şi libertatea de fiecare dată cînd învăţ să am grijă de propriile mele dorinţe sau sentimente, fără a i le impune celuilalt.

 

  1. Dacă nu mai confund vinovăţia, culpabilizarea (care vine de la celălalt) şi autoculpabilizarea, mă ancorez mai bine în realitate şi, de asemenea, propun o legătură mai puţin parazitară, mai puţin apăsătoare şi mai puţin proiectivă asupra celuilalt.

 

  1. Dacă accept să descopăr că orice schimbare personală are un preţ pe care trebuie să-1 plătim, sub aspectul exigenţelor, al rigorii, al renunţărilor, al separării, al rupturii, mă voi apropia mai profund de divinul care există în mine şi voi confirma dimensiunea spirituală cu care coexist.

 

 

 

JACQUES SALOME: Curajul de a fi tu însuti Arta de a comunica conştient

Leave a Reply

© Ordes.ro - Toate drepturile rezervate - Admin
made by necenzurat