Spiritul pune in
miscare materia

Experienta personala te ajuta sa iti formezi un set de convingeri care iti dicteaza multe din alegerile pe care le faci. Educatia pe care o primesti de la familia ta iti formeaza si apoi influenteaza relatiile viitoare pe principiul „lumea este buna” sau „lumea este un mediu neprietenos in care trebuie sa te feresti de rau”. Temerile si fricile personale iti pot influenta convingerile in asa fel incat actiunile tale sa devina extrem de selective si autoprotectoare.

Ce vor femeile in relatia de cuplu?

Atentie, sprijin, comunicare, siguranta si afectiune in timp ce barbatii ofera actiuni concrete, vorbe putine si prezenta. Convingerea ca „barbatul/femeia trebuie sa ma faca fericit/a” este una din cele mai toxice inradacinate in constitutia celor mai multe cupluri. Ideea apasatoare in care celalalt e dator sa iti ofere ceea ce tu singur nu ai putut sa obtii: respect, incredere si iubire.

Ce ofera barbatii in relatia de cuplu?

Majoritatea barbatilor ofera femeilor atat stabilitate cat si spatiul potrivit pentru relatie. Desigur, nu vorbim acum despre burlacii mandri cu statutul lor. Un barbat  ofera vorbe frumoase atunci cand femeia de langa el il sustine si e tandra cu el.

El ofera flori pe neasteptate atunci cand femeia a renuntat sa puna conditii. Jocul seductiei il face pe barbat sa ofere de la lucruri scumpe pana la experiente de neuitat. Insa femeile, dupa ce au fost curtate vor fidelitate, respect si conditii financiare care sa le permita stilul de viata pe care si-l doresc.

Would you be my ValentineCe putem face?

Ascultare. Inainte de toate, in cuplu este important sa iti asculti partenerul si sa te asculti pe tine. Daca asculti cu mai multa atentie ce exprima partenerul, vei reusi sa intelegi mai bine unde nevoile voastre se intalnesc.

Negociere. O tehnica tot mai des intalnita in cuplurile moderne este negocierea prioritatilor in mod echitabil. Nu vorbim aici despre sacrificiu, ci mai degraba despre rationalizarea problemelor. Atunci cand eforturile voastre de a negocia se termina intotdeauna cu un nou conflict, poate e momentul sa apelati la un specialist care sa va ajute sa va clarificati pozitiile de pe care plecati in procesul negocierii.

Comunicare de calitate. Femeile exprima prea putin adevaratele lucruri importante pentru ele, punand accent pe lipsa de atentie din partea barbatului, si strangand dovezi in acest sens. Atunci cand stii cine esti si ce iti doresti cu adevarat, barbatul de langa tine poate alege sa ti se alature si sa completeze nevoile afective atat cat el poate si isi doreste. Este o greseala sa ne impunem propriile convingeri partenerului, intrucat riscam ca acesta sa se simta manipulat.

O alta solutie vine din stilul pragmatic al barbatului de a actiona diferit. Atunci cand convingerile tale sunt la polus opus, actioneaza diferit zonei tale de confort. Fa un experiment si incearca sa comunici in limbajul partenerului tau.

www. psychologies .ro; autor: Loredana Lazar

 

Leave a Reply

© Ordes.ro - Toate drepturile rezervate - Admin
made by necenzurat