Spiritul pune in
miscare materia

Ai utilizat vreodata din greseala propria ta putere impotriva ta? In loc sa iti concentrezi energia creativa pentru indeplinirea dorintelor, iti canalizezi acea energie inspre ganduri negative, sentimente si vizualizari? Daca este asa atunci cedezi unui abuz din partea propriei tale puteri.

Iata cateva tipare comune ce implica folosirea puterii impotriva ta precum si sugestii pentru cum sa te opresti si sa faci ajustari corective.

A te plange – atunci cand te plangi iti folosesti puterea pentru a consolida si a amplifica acel ceva de care te plangi. De ce ai vrea sa hranesti cu si mai multa energie ceva ce nu doresti? Cu cat te plangi mai mult, cu atat mai mult vei continua sa atragi si sa creezi circumstante negative similare. Si cu atat mai mult te vei plange de acest lucru. Odata ce ai pasit pe banda de alergat a reclamatiei este greu sa te mai dai jos. Incearca sa iti asumi o parte din responsabilitate pentru viata ta.. Un reclamant nu termina niciodata sa se planga, tot ceea ce face este sa se invarta in cerc, punand si mai multa energie in perpetuarea nefericirii.

In loc sa te plangi, fa exact opusul. Vorbeste despre ce este bun in viata ta. Daca ai probleme de rezolvat, atunci vorbeste despre solutii pozitive. Ramai concentrat pe ceea ce vrei. Atunci cand vorbesti despre ce e bun in viata ta si despre solutii si oportunitati, in loc de probleme si obstacole, vei atrage persoane diferite.abuzul de putere

Indoiala de sine –  a te indoi de tine insuti sau a-ti parea rau pentru tine, este un alt mod de a abuza de putere. Acum iti folosesti puterea pentru a te slabi. Este ca si cum ai fi un zeu care spune” lasa-ma sa fiu fara putere” . Esti o fiinta creativa natural. Nu are nici un sens sa iti transformi energia creatoare in auto-distrugere. Daca te indoiesti de tine, nu este pentru ca esti in mod inerent defect. Nu este pentru ca esti un ratat. Este pentru ca nu ai invatat inca cum sa folosesti puterea pentru a crea certitudine. Certitudinea nu este ceva ce poti detecta. Nu este ceva ce descoperi prin analiza. Certitudinea este un sentiment ce il creezi chiar tu. “Nu stiu ce sa fac” nu este o observatie. Este un act de creatie. Evident nu vei stii ce sa faci daca iti folosesti puterea pentru a perpetua o stare de indoiala de sine. Ori de cate ori proclami ca nu stii ce sa faci iti creezi propria stare de incertitudine perpetua. Pentru a trece dincolo de auto- indoiala incepe sa faci exact opusul. Foloseste-ti puterea pentru a crea certitudine in loc de auto-indoiala. Incepe sa iti spui” stiu ce sa fac, in mod sigur stiu.

Daca nu poti face fata frazei” stiu ce sa fac” incepe cu ceva de genul “ castig claritate despre ce sa fac”. Foloseste-ti puterea pentru a te reorienta in directia claritatii. Este o prostie  sa te comporti ca o victima a propriei tale incertitudini atunci cand tu esti cel care o creeaza. Daca vrei certitudine trebuie sa o creezi. Nu o vei gasi undeva in lume. Lumea te asteapta pe tine. Daca abuzezi de puterea ta pentru a crea indoiala de sine atunci vei fi mult mai confuz cand vei cauta raspunsuri in lumea exterioara. Tot ceea ce va face este sa reflecte inapoi ceea ce ai creat.

A disputa – a te certa cu alte peroane este un alt mod de a abuza de putere. Disputa este incercarea de a face modul de gandire al cuiva gresit si pe al tau corect in acelsi timp. Aceasta este o capcana in care poti cade foarte usor, dar nu iti va servi la nimic. A face un efort pentru a convinge o persoana sa vada lucrurile dintr-o alta perspectiva este ok. In astfel de situatii incerci sa intelegi punctul de vedere al celeilalte persoane si sa o incurajezi sa il inteleaga pe al tau. Nu este nimic in neregula cu toate acestea.

Disputa are loc atunci cand duci acest pas prea departe. Incercand sa invalidezi punctul de vedere al celuilalt in totalitate. Sa il consideri gresit doar pentru ca vede realitatea asa cum o vede. Acesta este un abuz de putere. Problema cu incercarea de a face modul de gandire al cuiva gresit, este ca folosesti puterea impotriva ei insasi. Puterea ta este creativa, nu necreatoare. Atunci cand te certi cu cineva, incerci sa nu creezi punctul lor de vedere, ceea ce nu poate  fi facut. Nu poti invalida o perspectiva. In loc de a argumenta, gandeste in termeni de acceptare si consecinte. In primul rand accepta punctul de vedere al celuilalt ca fiind valid pentru el. Apoi decide care vor fi consecintele acelei realizari. Poate ca, consecintele sunt neglijabile. Poate ca, inseamna ca cea mai buna solutie pentru tine este sa merge-ti fiecare pe cai separate. Sau poate ca cel mai bun rezultat este undeva la mijloc.

A invinovati – a invinovati alte persoane, evenimente sau circumstante pentru locul tau in viata, este inutil. Prin negarea responsabilitati pentru viata pe care ai creat-o, iti folosesti puterea pentru a te slabi. Nu poti exercita putere asupra realitatii tale si sa negi responsabilitatea pentru ceea ce ai creat in acelasi timp. Trebuie sa fii ambele, puternic si responsabil sau niciuna. Nu da vina pe altcineva. Practica acceptarea si iertarea in schimb. Accepta ceea ce ai de infruntat si concentreaza-te pe canalizarea energiei tale intr-un mod creator. Tu creezi intotdeauna. Nu te poti abtine. Natura ta este sa fii o fiinta creatoare. Prin alegerea diferitelor ganduri si actiuni tu poti crea o viata diferita pentru tine in cateva zile. Aceasta obtiune este mereu disponibila pentru tine. Nimeni nu te opreste sau te tine pe loc. Doar tu o poti face. Intelege ca orice tip de viata ai trai –tu ai creat-o – chiar acum in acest moment. Daca nu iti place ceea ce experimentezi atunci aranjeaza sa creezi altceva. Incepe sa creezi acea noua realitate imediat. Realizeaza ca nimeni nu va veni sa te salveze. Esti in intregime responsabilitatea ta sa faci viata asa cum ti-o doresti.

Ca o fiinta creatoare vei avea si ceva probleme. Iarta-te complet. Accepta greselile si invata din ele. Este mult mai inteligent decat sa le rezisti sau sa le negi. Creativitatea nu este perfectiune. Daca ai fi fost perfect, nu ar fi fost nevoie sa creezi sau sa experimentezi nimic. Puterea ta creatoare iti ofera oportunitatea de a creste si de a te schimba. Profita de acest lucru!

Sursa : www. opr .ro

Leave a Reply

© Ordes.ro - Toate drepturile rezervate - Admin
made by necenzurat