Spiritul pune in
miscare materia

“Dacă vrei ceva mai bun începe cu tine!”

Prin intermediul programelor noastre care pornesc de la jocurile de rol dorim ca tinerii să facă mai bine faţă provocărilor în relaţiile sociale şi personale repectiv autocunoaştere şi comunicare, clarificarea valorilor şi luarea deciziilor, depăşirea crizelor de identitate.

PREMISELE PROIECTULUI:
În ciuda a 12 ani sau mai mulţi de educaţie formală, prea mulţi tineri pleacă din şcoală fără a putea fi in măsură să răspundă la câteva întrebări esenţiale:
“Ce ţi-ar plăcea mai mult să faci?”, “Ce vrei să faci după studii?”, “Cum va arăta viitorul tău profesional?”.

Asociaţia Română pentru Informare şi Integrare Socială a chestionat 100 de angajatori (mici, mijlocii şi mari) din Bucureşti despre motivele pentru care eşuează tinerii care îşi caută un loc de muncă. 73% dintre cei chestionaţi au menţionat că principalul motiv pentru care au respins un candidat a fost faptul că acesta nu era ferm hotărât asupra viitorului din punct de vedere profesional.

Este foarte important ca tinerii să ştie ce vor să facă însă nu este suficient. Trebuie să ştie dacă pot să facă ceea ce vor. Există situaţii în care această adaptare este resimţită în plan afectiv ca un «şoc», datorat confruntării între realitate şi ideal, între investiţiile afective ale persoanei în activitatea profesională şi feedback-ul primit din partea angajatorului. Este posibil ca, nereflectând cu acurateţe aceste interese privind cariera, să constate că pot schimba numeroase profesii, fără a ajunge în final la o cunoaştere de sine în acest sens cât mai completă, adică fără a-şi consolida o identitate profesională.

Considerând numărul foarte mare de elevi care ajunge la vârsta majoratului şi a învăţământului superior, deşi mulţi se înscriu la o facultate, mult mai puţini o termină.
Toţi avem puncte tari, lucruri la care suntem foarte buni şi puncte slabe, în mod evident suntem indivizi unici. Într-o mare de oameni unici vom dori să ieşim în evidenţă în faţa unui potenţial angajator.
Cariera este mai mult decât ceva întâmplător şi depinde de noi, de fiecare în parte, să ne găsim vocaţia, domeniul în care putem excela.

Leave a Reply

© Ordes.ro - Toate drepturile rezervate - Admin
made by necenzurat