Spiritul pune in
miscare materia

Si va creste in dimensiuni pana va deveni infricosator si te vei convinge ca sigur nu mai ai cum sa il faci, pentru ca deja este prea tarziu, deja sunt prea multe, prea de tot. Si nu il faci. Si te simti prost ca nu l-ai facut, ca nu il faci, ca probabil esti convins ca nu il vei face niciodata. Te simti un ratat, un neadaptat, inferior.

Muntele ala de haine care creste si creste, lucrurile alea multe pe care trebuie sa le cureti si aranjezi, vasele de spalat, geamurile de sters, cutiile alea de aranjat. Cand sa le faci pe toate? Nu esti decat un om. Si totusi o parte din tine ar vrea sa le faca, dar alta coplesitoare si sufocanta te intreaba sfarsita Cand sa le mai fac si pe astea? E prea greu.

Imi spunea acum cateva zile o doamna ca ea este handicapata ca nu stie engleza. Cred ca in felul sau extrem vroia sa spuna ca ii este dificil in viata de adult fara ceva cunostinte de engleza. Evident prima mea intrebare a fost de ce nu invata ceva engleza, raspunsul sau a venit fara a sta pe ganduri, deci evident era un raspuns pe care si-l daduse siesi de mai multe ori. Cand sa mai invat? Acum e prea tarziu. Nu era nici locul, nici momentul sa ma angajez in discutii despre potentialul de invatare al fiintei umane, dar m-a amuzat faptul ca prefera sa traiasca zi de zi cu disconfortul de a nu se descurca atunci cand are nevoie de engleza, decat sa investeasca in sine si sa invete ceva engleza.increderea delegata

Daca aveti lucruri de facut nu va mai ganditi la ele, doar faceti-le. Daca va este dificil impartiti sarcina in parti mai mici, nu va propuneti sa mutati muntii din loc, perseverati atunci cand vocea aceea sacaitoare din interior va spune ca este prea greu si ca nu puteti, urmariti-va scopul si cu siguranta il veti atinge.

Va puteti propune sa faceti ceva un anumit interval de timp, zece minute sa spunem, si in acele zece minute sa va concentrati pe acea sarcina indiferent de ce spune vocea, ca suna telefonul, ca aveti ceva urgent de facut. Daca nu va faceti timp, nu veti avea niciodata timp.

Beneficiile de a face ceea ce nu apucam sa facem sunt multiple, cresterea stimei de sine fiind in opinia mea unul dintre cele mai mari, altele ar fi productivitate crescuta, un mediu de desfasurare mai dinamic si mai multumitor, dezvoltare personala, testarea limitelor si cresterea abilitatilor.

Voi ce aveti de facut?

Sursa: psihoterapie.net ; Autor : Alina Mihaela Barbu

Leave a Reply

© Ordes.ro - Toate drepturile rezervate - Admin
made by necenzurat