Spiritul pune in
miscare materia

“Asociatia Ordes” propune elevilor de liceu livrarea unui serviciu alternativ care sa ajute adolescentii sa depaseasca si sa inţeleaga mai bine realitatile intrinseci ale societatii noastre. Prin intermediul programelor noastre care pornesc de la jocurile de rol dorim ca tinerii sa faca mai bine fata provocarilor in relatiile sociale si personale repectiv autocunoastere si comunicare, clarificarea valorilor si luarea deciziilor, depasirea crizelor de identitate.

PREMISELE PROIECTULUI:
In ciuda a 12 ani sau mai multi de educatie formala, prea multi tineri pleaca din scoala fara a putea fi in masura sa raspunda la cateva intrebari esentiale:

“Ce ti-ar placea mai mult sa faci?”, “Ce vrei sa faci dupa studii?”, “Cum va arata viitorul tau profesional?”.

Un studiu de caz realizat impreuna cu 100 de angajatori (mici, mijlocii si mari) din Bucuresti despre motivele pentru care esueaza tinerii care isi cauta un loc de munca. 73% dintre cei chestionati au mentionat ca principalul motiv pentru care au respins un candidat a fost faptul ca acesta nu era ferm hotarat asupra viitorului din punct de vedere profesional.

Este foarte important ca tinerii sa stie ce vor sa faca insa nu este suficient. Trebuie sa stie daca pot sa faca ceea ce vor. Exista situatii in care aceasta adaptare este resimtita in plan afectiv ca un «soc», datorat confruntarii intre realitate si ideal, intre investitiile afective ale persoanei in activitatea profesionala si feedback-ul primit din partea angajatorului. Este posibil ca, nereflectand cu acuratete aceste interese privind cariera, sa constate ca pot schimba numeroase profesii, fara a ajunge in final la o cunoastere de sine in acest sens cat mai completa, adica fara a-si consolida o identitate profesionala.

Considerand numarul foarte mare de elevi care ajunge la varsta majoratului si a invatamantului superior, desi multi se inscriu la o facultate, mult mai putini o termina.

Toti avem puncte tari, lucruri la care suntem foarte buni si puncte slabe, in mod evident suntem indivizi unici. Intr-o mare de oameni unici vom dori sa iesim in evidenta in fata unui potential angajator.

Cariera este mai mult decat ceva intamplator si depinde de noi, de fiecare in parte, sa ne gasim vocatia, domeniul in care putem excela.

Leave a Reply

© Ordes.ro - Toate drepturile rezervate - Admin
made by necenzurat